Başkonuş Yaylası
Başkonuş Yaylası 1987 yılında geyik üretme istasyonu olarak kurulmuş, yıllar sonra geyikler doğaya bırakılmıştır. Çevrede çoğalan geyiklerin yaklaşık 250-300 adet civarında olduğu tahmin edilmektedir.
Başkonuş Yaylası 2011 yılından itibaren özel işletme statüsüne girmiş ve Erdoğanyılmaz ailesi tarafından yönetilmeye başlanmıştır.
Yaylanın giriş kısmı A Tipi Mesire Alanı olarak düzenlenmiştir. Bu alan sınırları içinde Kır Lokantası, Bungalov Orman Evleri, Çadır Kamp alanı, Karavan Kamp alanı, piknik alanları, spor alanları, çocuk oyun alanları, ATV, binicilik, kızak gibi aktivite alanları, Özgür Hayvan Bahçesi ve yürüyüş yolları bulunmakta olup, diğer tesislerin yapımı sürdürülmektedir.
Konaklama alanının rakımı 1325m civarındadır. Bu yüksekliğin insan sağlığı açısından çok uygun olduğu uzmanlarca belirtilmektedir. Ayrıca, Ardıç, Sedir ve Köknar ağaçlarının ürettiği oksijene, Akdeniz’den gelen nemli havanın da karışmasıyla bağışıklık sistemini güçlendiren sağlıklı bir ortam oluşmaktadır. Yaz ve kış aylarındaki farklı güzellikleri ve tedavi edici güzel havası ile turistler ihtimamla misafir edilmektedir.
Yıllardan beri birçok kanser hastası, doktor tavsiyesi ile burada yaşayarak tedavi olmuş, ve bunlar somut olarak belgelenip tespit edilmiştir.
Başkonuş Yaylası işletmesinin birinci önceliği, doğanın ev sahibi olan hayvanlara ve ormana sahip çıkmaktır. İşletme, doğada annesiz kalmış geyik yavrularına sahip çıkıp; bu yavruların beslenme ve bakım ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Rehabilitasyonunu tamamlamış hayvanlar, eğer doğada yaşamaya hazır ise, doğaya bırakılmaktadır. Sağlık durumu doğaya bırakılmaya hazır olmayan hayvanların bakımı ise, ömür boyu üstlenilmektedir.